• 100% maatwerk
 • Snelle levertijden
 • Breed aanbod

Haardopstellingen

Binnenwerck Interieur is de specialist op het gebied van maatwerk. Zo maken wij ook gave projecten met haarden. Hierbij wordt de ombouw op de gewenste maat gemaakt en in de meeste gevallen ook pas echt op locatie gemaakt. Zo zijn we flexibel tot op het laatste moment. Onze elektrische haarden en bio-ethanol haarden worden steeds populairder door het lage verbruik. Met deze prachtige haardopstellingen wordt uw woning een stuk sfeervoller. 


Ombouw met bio-ethanol brander

Bio-ethanol haard als roomdivider

Brander in maatwerkmeubel

Elektrische doorkijkhaard

Maatwerk kastenwand met haard

Elektrische haard met tv-nis

Elektrische haard met schouw

Elektrische haard in meubel

Renovatie bestaande open haard


Voordelen van een elektrische haard

Binnen de haardenbranche is de meest opkomende categorie wel de elektrische haarden. Daar waar er steeds meer gasloze woningen komen in Nederland, is dit bij uitstek een schitterend alternatief. Voor een elektrische haard is geen rookkanaal of schoorsteen nodig. Het enige dat vereist is, is een stopcontact. Dit hoeft ook geen aparte groep te zijn in de meterkast. Vanzelfsprekend hoeft er dan dus ook geen gasleiding aangelegd te worden. De meeste elektrische haarden zijn voorzien van een afstandsbediening met alle functies erop. Zo kunt u lekker op de bank blijven zitten en genieten van een mooie sfeermaker in huis. Daar waar een gashaard of houtkachel brandwerend ingebouwd moeten worden, hoeft dit bij een elektrische haard niet. Binnenwerck Interieur bouwt de elektrische haarden in met (watervast) MDF en hierdoor kan de ombouw schilderklaar opgeleverd worden. Voordeel hiervan is dat er niet gestuct hoeft te worden. Onze ombouwen kunnen we ook stucklaar aanbieden uiteraard als er nog gestuct wordt in uw woning. 

Voordelen van een bio-ethanol haard

Een bio-ethanol brander is milieuvriendelijk én veilig! Grootste voordeel van een bio-ethanol haard is dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is. Ondanks dat dit niet nodig is, is het toch een open vuur die veilig is. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zorgt het ervoor dat het een zuinige en veilige verbranding heeft. Daarnaast zijn de meeste branders compact qua formaat. Hierdoor is deze gemakkelijk in een meubel, tafel of bestaande open haard of schouw te plaatsen, zonder al te veel aanpassingen. 

Alternatief voor de gashaard

In Nederland worden nieuwbouwhuizen zonder gasaansluiting gebouwd. Ook liggen er al plannen om wijken van een aantal steden van het gas te halen en met een warmtepomp uit te rusten. Onze elektrische haarden zijn milieuvriendelijk door onder andere het gebruik van LED verlichting. Ook met onze bio-ethanolbranders zorgen we voor een heuse sfeermaker in uw huis, zonder de sfeer van een gashaard of houtkachel te moeten missen. Ook zijn onze haarden uitstekend geschikt voor in appartementen of andere ruimtes waar geen afvoer geplaatst kan worden. 

Verschillende soorten haarden

Bij Binnenwerck Interieur bieden we elektrische haarden en bio-ethanol branders aan. Hierin hebben elektrische haarden een aantal verschillende vuurbeelden. Daar waar het ene merk met waterdamp werkt, werkt de ander met LCD schermen of LED verlichting. De meest luxe technieken worden hierin toegepast. Bij een bio-ethanol brander ligt dit anders. Hierin lijken de meeste branders qua vlam op elkaar, maar kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een brander met een keramische steen die handmatig gevuld moet worden. Voor de gemakkelijkere mensen onder ons, kan dit bij een ander merk met een automatische dosering waarop een jerrycan is aangesloten. Met de haard alleen bent u er nog niet. Wij maken het tot het gewenste eindresultaat door een maatwerk ombouw of een andere oplossing aan te bieden. Denk hierbij aan een strakke ombouw of de haard geplaatst in een maatwerkmeubel. Tevens kunnen we een haard in een bestaande schouw plaatsen of een volledige cinewall voor u maken. Dit doen we aan de hand van een 3D-tekening. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons op. 

Merken haarden

Voor de elektrische haarden maakt Binnenwerck Interieur gebruik van de meeste gerenommeerde merken zoals:

 • Charlton & Jenrick;
 • Dimplex;
 • Dru;
 • Element4;
 • Faber;
 • Gazco;
 • Helex;
 • Kalfire;
 • Xaralyn.

Onze bio-ethanol branders bestaan uit de volgende merken:

 • Ebios Fire
 • Planika
 • Xaralyn

 

Zoekt u een model of merk die hier niet bij staat, laat het ons weten, want door een nauwe samenwerking met een haardenzaak kunnen we nagenoeg alles leveren en plaatsen. 

Elektrische haard kopen

Als u een mooie haard gezien heeft of een specifieke ombouw heeft gezien, laat het ons dan weten. Voor elke elektrische haard kunnen we een mooie ombouw maken of oplossing voor in uw woning. Voor meer vragen hierover kunt u een mail sturen naar info@binnenwerck.nl of bellen naar 06-15027697.

Bio-ethanol haard kopen

Bent u op zoek naar een bio-ethanol haard of brander met een ombouw of maatwerk oplossing? Bericht ons dan en doe geheel vrijblijvend een aanvraag. Onze offertes zijn geheel vrijblijven uiteraard. Binnenwerck Interieur is een jong bedrijf dat hierin snel kan schakelen.