• 100% maatwerk
  • Snelle levertijden
  • Breed aanbod

Plafondafwerkingen

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het strakste resultaat van het plafond. Of het nu gaat om een plafond in een nieuwbouwwoning waarbij een verlaagd plafond onder een betonnen vloer wordt gemaakt of met een houten balklaag. Ook in een bestaande woning waarbij bijvoorbeeld een nieuwe keuken wordt geplaatst met een kookeiland. Door middel van een inbouwunit afzuigkap en mooie spots, kan Binnenwerck Interieur dit verwerken tot een verlaagd eiland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!


Volledig verlaagd plafond

Terugvallende rand

Verlaagd eiland


Wat is een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond is als het ware een plafond onder een plafond. In een bestaande woning, maar ook zeker een nieuwbouwwoning kan dit worden toegepast. Door het gebruik van blikken profielen en gipsplaten creëren we hiermee het strakste resultaat. In een oudere woning kan dit zijn met een renovatie en in een nieuwbouwwoning om bijvoorbeeld de naden van kanaalplaten in het plafond weg te werken. Over dit gips van het plafond kan gestuct en gesaust worden. 

Mogelijkheden plafondafwerking

Binnen de plafondafwerkingen zijn er diverse soorten. Er kan gekozen worden voor een volledig verlaagd plafond. Hierbij wordt de gehele ruimte voorzien van een systeem aan regels en gipsplaten waarna er naden gesmeerd of volledig gestuct zal worden. Daarnaast kan er gekozen worden voor een rand in de ruimte die verlaagd wordt. Hierin wordt ook nog een terugvallende rand gemaakt voor bijvoorbeeld verlichting. Deze verlaagde rand wordt vooral gebruikt in vierkant of rechthoekige ruimtes. 

Ook kan Binnenwerck Interieur een verlaagd eiland maken. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt boven een kookeiland waar een inbouwunit komt van de afzuigkap. Ook hierin kan verlichting geplaatst worden. 

Binnen de plafondafwerking die wij bieden maken we gebruik van houten regels of blikken profielen. Voordeel van blik is dat het minder werkt dan hout en hiermee dus ook krimpscheuren in het stucwerk voorkomen kunnen worden. 

Verlichting in een plafond

In de mogelijkheden die wij bieden voor de plafondafwerking, kan Binnenwerck Interieur uw plafond ook voorzien van verlichting. We zien deze trend steeds vaker terug in nieuwbouwwoningen. In een volledig verlaagd plafond kunnen dan inbouwspots geplaatst worden. Hierin is deze keuze uit standaard losse inbouwspots, maar ook inbouwspots in een grotere bak of trimless inbouwspots. In een verlaagde rand of eiland kan dit ook gekozen worden, maar met een terugvallende rand kunnen we ook gebruik maken van een LED strip. Al deze verlichting kan uiteraard bediend worden door een dimmer of schakelaar.

Hoe maakt Binnenwerck Interieur een plafond die verlaagd is?

Bij een verlaagd plafond worden eerst de regels op de wand gemonteerd op de gewenste hoogte. Vervolgens monteren wij tussenliggers die voor voldoende stevigheid zorgen. Tussen de regels is er ruimte om eventueel elektra weg te werken voor dat het plafond dicht gemaakt worden. Afhankelijk van welk type spots wordt het plafond helemaal dichtgemaakt of al uitsparingen gemaakt voor de spots. Na het stucen en sauzen of spuiten kan alles aangesloten worden en afgemonteerd worden. 

Wat kost een verlaagd plafond?

De prijs van een verlaagd plafond varieert per geval uiteraard. Op basis van het aantal vierkante meters kan Binnenwerck Interieur een prijsopgave maken.  Wij kunnen u volledig ontzorgen en alles van A tot Z regelen. Voor een exacte prijs kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of hierboven bij de gewenste categorie.